Okulumuzda Haftanın Çocuğu Projesi Uygulanmaya Başlandı

Okulumuzda Haftanın Çocuğu Projesi Uygulanmaya Başlandı

 

Okulumuz Arılar Sınıfında ‘HAFTANIN ÇOCUĞU’ projesi uygulanmaktadır. Haftanın çocuğu projesi kapsamında öğrenci seçilirken  sınıftaki kurallara uyan, arkadaşlarına yardım eden, sorumluluklarını yerine getiren ve örnek davranışlar sergileyen öğrenci haftanın çocuğu olarak görevlendirilir. Görevlendirilen öğrenciye o hafta içinde ; ‘ Bu Hayvanlar Bir Alem, Oyuncak Günü, Hikaye Günü, Ben Ve Ailem, Bilim Günü’ etkinliklerini evde ailesi ile birlikte hazırlayıp arkadaşları ile paylaşır. Bu proje ile öğrencilerin sorumluluk kazanmasını, ailenin evde çocuk ile nitelikli zaman geçirmesini, aile-okul işbirliğinin sağlamasını ve velinin okulda yapılan etkinliklere katılım sağlamasını sağlar. Haftanın çocuğu verilen bütün görevleri yerine getirdiğinde ödüllendirilir.

07.12.2023 93

BENİM HAFTAM

Sevgili Anne-Baba

Haftanın çocuğu projesinin amacı; çocuğun ifade becerisini arttırılması, sorumluluk duygusunun kazandırılması, özgüvenin artması ve aile katılımının sağlanmasıdır. Projeye öğrencimiz bir hafta boyunca her gün bir etkinlikle sınıfta etkin olacaktır.

Pazartesi : Bu Hayvanlar Bir Alem

Haftanın çocuğu seçtiği bir hayvan ailesi ile birlikte araştırır. Topladığı bilgileri ve hayvanın resmini okula getirip arkadaşlarına anlatır.

Salı : Oyuncak Günü

Haftanın çocuğu bugün evden en sevdiği oyuncaklarını okula getirir. Okula getirmiş olduğu oyuncaklarını neden sevdiğini varsa isimlerini söyler. Oyuncaklarını arkadaşlarına tanıtır. Okula getirdiği oyuncaklarını arkadaşları ile paylaşarak birlikte oyun oynar.

Çarşamba : Hikaye Günü

Haftanın çocuğu ailesi ile birlikte bir hikaye kitabı seçer. Öğrenci hikaye kitabını alır eve götürür. Hikaye kitabı evde okunur. Çarşamba günü hikaye ile birlikte okula gelen çocuk hikaye saatinde hikayesini arkadaşlarına anlatır.

Perşembe : Ben Ve Ailem

Haftanın çocuğu ailesi ile birlikte evde yaşayan aile üyelerinin fotoğraflarını kullanarak aile soy ağacı oluşturulur. Oluşturulan soy ağacı okula getirilir. Haftanın çocuğu aile üyelerini tanıtır. Aile üyeleri ile ilgili güzel anılarını arkadaşlarıyla paylaşır.

Cuma : Bilim Günü

Haftanın çocuğu ailesi ile birlikte merak etmiş olduğu bir fen deneyini seçer. Seçmiş oldukları fen deneyini aile ile birlikte evde denerler. Cuma günü ailesi ile birlikte okula gelen çocuk yapmak istediği fen deneyini ebeveyni ile birlikte sınıfta deneyi yaparlar. Daha sonra her çocuğun yapmasını sağlarlar.

NOT: Cuma günü eve bu belge ile gelen çocuk ‘ HAFTANIN ÇOCUĞU’  olmuştur





07-12-202307-12-202307-12-202307-12-2023